Miljø

Hos ABA Design & Living bestræber vi os så vidt som det er muligt, at efterleve bæredygtighed i vores materialer og forbrug af dem. Vi er mere end blot en livsstils- og designvirksomhed – vi er en familie, drevet af passionen for at skabe smukt og bæredygtigt boligtilbehør. Vores materialer er nøje udvalgte med fokus på æstetik, slidstyrke og miljømæssig bæredygtighed. Hvert valg, hver tekstur og farve, er en refleksion af vores forpligtelse til at levere produkter, der ikke kun tilføjer skønhed til dit hjem, men også respekterer planeten.


Vi har et stort udvalg af materialer, som du kan vælge til dit produkt. Flere af vores materialer er oeko-tex-certificeret, hvor vi lægger vægt på møbelstof, høj kvalitet samt variation i sortimentet. Vores systue i Midtjylland er hjertet af vores kreative proces. Vi bruger restmaterialer fra andre produktioner til at skabe eksempelvis puder, grydelapper og servietringe. Vi tror på, at bæredygtighed ikke kun handler om at minimere vores påvirkning på jorden, men også om at skabe produkter med en mening og et formål. Herunder kan du gå mere i dybden med de materialer vi benytter i vores produktion. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har uddybende spørgsmål. 

Læder

Læs om vores læder og de typer vi har.

Læs mere

Stof

Læs om de forskellige stoftyper vi har og hvad de er gode at anvende til.

Læs mere

Puder

Har du behov for at læse om, hvad der er i vores inderpuder? Så læs her.

Læs mere

Skum

Vi bruger koldskum. Læs mere om skummet her.

Læs mere

Emballage & overskudsstof

Læs hvad vi gør i forhold til at være mere miljøvenlige.

Læs mere

Læder

Vi får leveret læder fra Sørensen læder, og de leverer forskellige typer læder med hver deres egenskaber.

De forskellige typer læder giver dig mulighed for at vælge det, som du ønsker og har behov for. 

Vi har 3 forskellige typer:

  • Anilin
  • Behandlet læder
  • Semi anilin

De forskellige lædertyper

Anilin 

Anilin læder er en type læder, hvor man kan se dyret har levet. Det skaber liv, sjæl og er ofte det der giver skindet karakter. Læderet har ikke nogen overfladebeskyttelse. Du vil derfor kunne se brugsmærker fra dyrets levetid, såsom strækmærker, myggestik mm. Dog vil der ikke være nogen decideret skade at finde på læderet.

Læderet vil med tiden opnå patina. Man kan selv læderbehandle produkterne i dette materiale – efter vores anvisning, som vi gerne sender ud med fra vores leverandør.

Anilin læderet kommer fra Sørensens læders kollektion, som hedder DUNES, som har en naturlig og rustikt udtryk. DUNES serien er vegansk garvet. Har du behov for at læse mere om læderet, kan du klikke HER

Behandlet læder

Behandlet læder er blevet beskyttet med en overflade. I modsætning til anilin læder er der mere ensartethed. Læderet opnår ikke patina med tiden.

Læderet er nemt at passe, og kan tørres af med en klud. 

Vores behandlet læder kommer fra Sørensens kollektion ULTRA, som har et ensartet udseende. Hvis du vil læse mere om kollektionen, kan du læse mere HER

Semi-anilin læder

Denne type læder er delvist behandlet – det betyder, at læderet har en let overfladebehandling. Denne type læder har beholdt lang hen af vejen sit naturlige look.

Læderet er derfor mere modstandsdygtigt mod hverdagens brug. 

Vores semi-anilin læder kommer fra Sørensens kollektion SEVANNE, som er det fortrukne valg af danske designklassikere. Hvis du vil læse mere om læderet, kan du læse HER

Stof

For at give dig mulighed for at vælge det materiale og farve, som du ønsker, har vi et stort udvalg af stof, som du kan vælge imellem.

I vores udvalg har vi:

  • 2Flannel (70% uld) – VORES BESTSELLER
  • Lido – POPULÆR
  • Slottfsjord 
  • Velour
  • Bredriflet og smalriflet fløjl
  • Hestedækken
  • Vandafvisende stof

De forskellige stoftyper

2flannel – 70% uld – Vores BESTSELLER

Stoffet består af 70% uld, 25% polyamid og 5% andre fibre.

Polyamiden er med til at gøre materialet til dels smuds – samt vandafvisende, hvilket gør den til favoritten til spisebordsbænken, alkoven og entreen. Det er altså områder, hvor materialet skal kunne holde til ekstra slid samt snackhygge. 

Selve stoffet har en martindale på 90.000 og farverne er tidsløse samt klassiske.

Stoffet er fremstillet i Europa og 70% af det er genanvendeligt. 

Vores leverandør på denne type er Danish Art Weaving, som har fremstillet møbeltekstiler siden 1949. Har du behov for at læse mere om dem, kan du KLIKKE HER

LIDO – POPULÆR

Lido er et også et populært stof, da det har uendelige anvendelsesmuligheder: Puder, alkovemadrasser, puffer og meget mere. 

Det er lavet i 100% polyester og har en martindale på 90.000

Slottsfjord

Stoffet Slottsfjord er et populært stof, som består af 100% polyester. 

Det har en høj slidstyrke med en martindale på 100.000. Derfor er stoffet oplagt til alkovemadrasser, da det kan holde til hverdagens brug. Stoffet kan også bruges til puder, 

Bredriflet fløjl

Stoffet består af 100% bomuld. Vi anbefaler dette materiale til puder og mindre projekter, da det kræver mere vedligeholdelse end de andre produkter.

Det har en slidstyrke fra 25.000- ca. 100.000 martindale. 

Smalriflet fløjl

Smalriflet fløjl består af 90% polyester og 10% viscose. Det kan anvendes til puder, puffer og hynder.  

Hestedækken

Hestedækken er oprindeligt udviklet på Den Kongelige Militære Klædefabrik, som producerede tekstiler samt klæde til flåden & flåden. 

Hestedækken blev udviklet til anvendelse på militærets heste. Hvis du ønsker at læse mere om historien bag, så kan du læse den HER

Stoffet er lavet i 100% uld, er øko-tex og er fremstillet i Europa.

Vandafvisende stof

Vores vandafvisende stof består af to typer:

Fra stofprøve nr. 50 til 52 er det lavet i 90% polyester & 10% polyethylyn. Martindalen er på 80.000.

Fra stofprøve nr. 53 til 55 er det laet i 100% acryl. 

De vandafvisende stof anbefales til udendørs, som fx. et loungesæt. 

 

Velour

Velouren er 100% kunstmateriale og består af 100% micropolyester / polyester.

Det har en slidstyrke fra 25.000- ca. 100.000 martindale. Materialet er nemt at rengøre og vedligeholde, da det blot kræver en kold klud til at tørre overfladen over.

 

Quiltet velour

Quiltet velour består af 100% polyester og er lavet med afbrændte aftegninger.

Stoffet kan anvendes til forskellige produkter: Puder, hynder, puffer og meget mere.

 

Puder

Vores inderpuder indeholder 100% andefjer, som overholder alle EU’s lovkrav i forhold til dyrevelfærd. 

Da det er lavet af andefjer, skal man være opmærksom på, at der kan være risiko for at fjerene kan stikke ud gennem betrækket. Hvis man oplever dette, anbefales det at man vasker inderpuden i maskien, dernæst tumbles, som gerne skulle minimere det. 

Puderne er produceret i DK og er Økotex certificeret. 

Skum

Vi anvender altid koldskum, som er en skumtype med høj elastiske egenskaber. Grunden til det bliver koldskum, skyldes at der i udarbejdelsen af skummet opstår mindre varme end andre skumtyper.

Vi anvender koldskum i forskellige hårdheder, spørg gerne ind til dette ved prisforespørgsel.

Skummet er produceret i DK og for at undgå spild, bliver det bestilt på mål. Derudover er det også øko-tech certificeret, åndbart samt allergitestet. 

Emballage & overskudstof

Emballage 

Man vil opleve at modtage et produkt i en kasse, hvor man kan se at den har været anvendt tidligere. Vi genanvender alle de papkasser vi kan, samtidighed med alt plastik vi har mulighed for. Vi videresender vores produkter fra kasser, som vi har modtaget fra vores leverandørerer (Vi sender selvfølgelige ikke i beskadiget emballage)

Overskudsstof:

Da vi syr på specialmål, er det svært for os at udnytte alt vores stof til bestillingerne, derfor vælger vi at skære overskudsstoffet op, og lave det om til farveprøver. Disse prøver er dem vi sender ud til jer som kunder.