Materialer og bæredygtighed

I ABA Design & Living bestræber vi os så vidt som det er muligt, at efterleve bærerdygtighed i vores materialer og forbrug af dem. 

Skummet: er produceret i dk, og bliver bestilt på mål, så vi dermed undgår spild. Det er selvfølgelig øko-tech certificeret, åndebart samt allergitestet. Vi anvender koldskum i forskellige hårdheder, spørg gerne ind til dette ved prisforespørgsel.

Materialer (stof): flere af vores materialer er øko-tech certificeret, hvor vi ligger vægt på møbelstof, høj kvalitet samt variation i sortimentet.

Puder: Inderpuderne er produceret i DK. De indeholder 100% andefjer der overholder alle EU lovkrav i forhold til dyrevelfærd. Vigtigt at være opmærksom på at da det er andefjer, vil der være risiko for at fjerne kan stikke ud gennem betrækket, opleves dette anbefales det at man vasker inderpuden i maskinen, dernæst tumbles – hvilket er med til at minimere dette.
Producenten skriver:  Vores puder er lavet af et duntæt 100 % bomuldsbetræk, der er fremstillet helt uden kemikalier. Fyldet er andefjer og dun, som normalt er maks. 6 cm. lange Dun indholdet varierer fra 5 til 15 %. Alle vores fjer er europæiske og overholder derfor alle EUs strenge krav med hensyn til dyrevelfærd. Hvilket også betyder at vi ikke bruger fjer/dun fra fugle der er plukket levende. Vi bruger udelukkende fjer/dun som er genanvendte eller fra industrislagtede fugle. Vores puder er Oeko-Tex certificeret og overholder engelske brandkrav iht. 1988 safety regulations, BS5852 Ignition source 2.

Emballage: Man vil opleve at modtage et produkt i en kasse, hvor man kan se at den har været anvendt til tidligere forsendelse. Vi genanvender alle de papkasser vi kan, samtidig med alt det plastik vi har mulighed for. Så når vi modtager produkter fra vores leverandører, vil vi videresende produkterne i disse kasser. (Med dette sagt er det en selvfølge at vi ikke videresender produkter i beskadiget emballage.)

Overskuds stof: Da vi syer på specialmål, er det svært for os at udnytte alt vores stof til bestillinger, derfor vælger vi at skære overskudsstoffet op, og lave det om til farveprøver. Disse prøver, er dem vi sender ud til jer som kunde.

Vi bestræber os på at minimere alt spild i både vores emballage, stoffer og skum.